Bio Peel bij Cotton Clinic

De Bio Peel, ook wel kruiden peel genoemd, is een 100% natuurlijke kruidenpeeling die je huidcellen van voedingsstoffen voorzien en zo van binnenuit voor huidverbetering zorgt. Deze is ook geschikt bij zwangerschap en kan uitgevoerd worden in de zomer. De behandeling zorgt voor een merkbaar zichtbaar resultaat.

Wat is een Bio Peel / Kruiden peeling?

De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen. 

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Na de Bio Peel is de huid diep gereinigd en voelt je huid glad en zacht aan.

Algen en kruiden

Wat de Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel-gel. Door de kruiden en algen samen te voegen met de gel, verandert de cellulaire structuur van de kruiden en algen, waardoor deze erg goed opgenomen worden door de huid. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Basaalcellenlaag en huidverbetering van binnenuit

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich in huidcellen en maakt collageen en elastine aan. Als de productie van nieuwe huidcellen afneemt wordt de huid dun en kwetsbaar. Wanneer de basaalcellenlaag in een slechte conditie is, zijn de huidcellen die ontstaan ook niet van goede kwaliteit. De huid kan er dan rood, dof of vaal uitzien en soms ontstaat er ook een onrustig huidoppervlak.

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel, worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Dit resulteert in meer gezonde huidcellen en dus ook in huidverbetering van binnenuit!

Je eerste Bio Peel behandeling?

Bij de eerste behandeling boeken we altijd een (gratis) huidscan. Aan de hand van deze scan kunnen wij inschatten welke behandeling we gaan doen en hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Weet jij niet welke peeling je moet boeken? Boek dan de signature I-peel. Dit is een level 1 peeling waar we altijd mee starten. Mocht er een andere peeling beter bij jouw huid passen dan kunnen we die altijd op de dag zelf veranderen.

Soorten behandelingen

Als je doeltreffend te werk wilt gaan adviseren we een kuur aan. Een peeling kuur zal worden ingezet als jij doeltreffend te werk wilt gaan op bepaalde huidproblemen. De interval tussen de behandelingen is 7 tot 14 dagen.

De hoeveelheid peelings die nodig zijn om een huidprobleem te lijf te gaan is afhankelijk van de ernst en soort huidprobleem. Dit zullen we samen met jou bespreken tijdens de eerste behandeling.

Voor wie is een Bio Peel geschikt?

De Bio Peel wordt ingezet om huidverbetering te bereiken op diverse vlakken. Denk hierbij aan: een fijnere poriënstructuur, een strakkere huid en het gladstrijken van lijntjes, het verhelderen van hyperpigmentatie, het verbeteren van een huidbeeld met puistjes, het kalmeren van een onrustige huid en het opfrissen van een doffe of vale huid.

Mijn huid reageert heel mooi op de Bio peel. Het was egaler, lang glanzend en zag er gezond uit. Ik doe deze behandeling ongeveer 6 keer per jaar om het mooi bij te houden en dat werkt perfect voor mij!
Petra
HR-manager
Boek de behandeling