Vergoedingen op gezichtsbehandelingen door je zorgverzekering

Sommige gezichtsbehandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit hangt van je zorgverzekering af. Om te kunnen declareren zul je aanvullend verzekerd moeten zijn. Zorgverzekeraars vergoeden in vaak de gedeeltelijke of volledige behandeling. Check je polis voor de specifieke voorwaarden. 

Omdat de polisvoorwaarden aan veranderingen onderhevig zijn verwijzen we je voor meer informatie door naar independer.

Verder goed om te weten: Cotton Spa is aangesloten het ANBOS en onze behandelaars hebben diplomeringen, certificeringen en een AGB-code. 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig om een behandeling vergoed te krijgen vanuit de zorgverzekering?

Wij zijn aangesloten zijn bij de ANBOS en hebben een AGB-code. Dit houdt in dat er (meestal) geen verwijzing nodig is om bij ons een behandeling af te kunnen nemen, tenzij je zorgverzekeraar hierom vraagt. 

Betaal ik eigen risico?

Huidtherapie behoort tot de aanvullende verzekeringen. Daarom zal er geen eigen risico betaald hoeven worden. Check voor de specifieke voorwaarden in je eigen verzekeringspolis om onaangename verrassingen te voorkomen.

Welke behandelingen komen in aanmerking voor declaratie en vergoeding door de zorgverzekering?

Enkel de behandelingen die betrekking hebben op het huidprobleem die je hieronder ziet. Denk hierbij aan Peelings, hydra therapie en microdermabrasie, microneedling behandelingen, coagulatie en elektrisch ontharen. Dit hangt af van de polis die per zorgverzekering anders is. Wil je meer informatie hierover? Wij helpen je graag verder! 

Kortom, dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering:

Je bent aanvullend verzekerd voor acne therapie of camouflagetherapie. 
Je hebt de indicaties voor deze behandelingen (wijnvlek, acne, acne littekens, overbeharing in het gezicht, pigmentatie of rosacea, couperose). J
e hebt een scan laten doen bij ons en de specialiste heeft geconstateerd dat er gerelateerde klachten zijn.

Hoe gaat het declareren in zijn werk?

Na de behandeling betaal jij het bedrag en wij sturen jouw per direct een digitale factuur die jij dan ook direct in kunt dienen bij je zorgverzekeraar. Dit kan digitaal of per post. Je zult dan binnen enkele dagen het bedrag op je rekening gestort krijgen.

Behandeling boeken

Wil je een behandeling boeken? Selecteer dan hieronder een behandeling naar keuze. Er wordt je gevraagd om enkele gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de boekingsvoorwaarden.