Mesotherapie bij Cotton Clinic in Amsterdam Noord

Mesotherapie is een non-invasieve huidbehandeling (zonder injecties) met als doel het verjongen en verstrakken van de je huid. Deze gezichtsbehandeling is een veelgekozen behandeling als injectables niet gewenst zijn, maar er wel cosmetisch resultaat wordt verwacht.

Zo gaat een Mesotherapie behandeling

Voor je behandeling wordt er een huidcheck gedaan en daarna volgt een
gezichtsreiniging. Rekening houdend met jouw wensen, wordt er een cocktail (4 milliliter) van
concentraten samengesteld. Deze cocktail wordt door middel van microneedling in
de huid gebracht. Hierbij maken we microscopische kleine “gaatjes” in je huid,
waardoor je huid zich gaat vernieuwen. Hierbij worden collageen en elastine
geactiveerd. 

Verschil tussen Microneedling en Mesotherapie

Doordat er een cocktail samengesteld wordt op jouw huid, kun je op meerdere huidproblemen tegelijk werken. We mengen meerdere cocktails met elkaar zodat het gewenste resultaat sneller kunnen behalen dan met enkel een microneedling behandeling.

Voor elke huid

De snelheid en de diepte van de naald worden aangepast aan je huid en je huidprobleem. Zo is deze behandeling veilig voor elk huidtype. Een verkoelend masker zal je huid weer kalmeren en herstellen. Na de behandeling zal je huid wat rood zijn, daarom brengen we een dagverzorging met een hoge UV-bescherming aan. En zal je huid wat gecamoufleerd worden met medische foundation.

Verdoving bij mesotherapie

45 minuten voor je behandeling kan je Emla-crème op je gezicht aanbrengen. Dat is een crème die een verdovende werking op je huid heeft. Deze crème kun je op recept krijgen bij de apotheek. Als je eerder aanwezig bent kunnen wij deze ook bij je aanbrengen.

Na mijn Mesotherapie kuur werd mijn huid aanzienlijk egaler en strakker. Daardoor is het gebruik van fillers nu uitgesteld en ben ik veel blijer als ik in de spiegel kijk.
Petra
HR-manager

Aantal behandelingen en tijd tussen de behandelingen

We adviseren om mesotherapie behandelingen op een interval van drie tot vier weken te plannen.

Mesotherapie declareren voor vergoeding door zorgverzekering?

Cotton Clinic is aangesloten bij het ANBOS. Om deze reden is het mogelijk, indien je aanvullend verzekerd bent en je behandeling tegen acné littekens is, dat deze behandeling vergoed wordt door je zorgverzekering. Een doorverwijzing van je huisarts is doorgaans niet nodig. Ook gaat dit niet van je eigen risico af. Het kan voorkomen dat richtlijnen per zorgverzekeraar verschillen. Daarom adviseren we om jouw voorwaarden te checken bij je eigen verzekeraar.

Voor wie is Mesotherapie geschikt?

Mesotherapie wordt ingezet bij diverse huidproblemen en indicaties. Denk aan het behandelen van fijne lijntjes, lichte pigment vlekken, een onzuivere huid, littekens van acné of een operatie herstellen, striae, grove poriën, een doffe huid, een rokershuid of decolleté bij het gezicht, hals en lichaam.

Boek de behandeling

FAQ

Doet het pijn?

Nee, het mag wat gevoelig zijn maar absoluut niet te pijnlijk. We brengen hierbij dan ook wat verdovingscreme op aan om te verzachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het huidprobleem en huidconditie. hoe dieper de problemen liggen hoe meer behandelingen we nodig hebben. 

Is het geschikt voor de gevoelige huid?

Ja ook voor de gevoelige huid is deze behandeling geschikt. We kunnen hem helemaal aanpassen op de huid, wat de conditie of huidtype ook is. 

Is dit mogelijk bij zwangerschap?

Nee helaas is deze niet geschikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Zie je altijd resultaat?

Ja je ziet altijd resultaat. Voor we beginnen maken we ook altijd foto’s van de huid om de huidverbetering te monitoren. 

Ben je rood na de behandeling?

Ja de huid is inderdaad wat rood, gelukkig hebben we de medische foundation om dit te camoufleren.