Microneedling behandelingen bij Cotton Clinic

Microneedling is een behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt behandeld met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. Deze maken microscopische kleine ‘gaatjes’ in de huid. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Hoe werkt microneedling?

De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, zodat er veilig “kanaaltjes” in je huid worden gemaakt zonder de opperhuid te beschadigen. Vanuit deze microkanaaltjes wordt het natuurlijk herstelproces van je huid op gang gebracht. Hierbij worden collageen- en elastinevezels aangemaakt. Deze eiwitten geven je huid stevigheid en elasticiteit. Ook is de opnamecapaciteit van je huid tijdens de behandeling hoger, waardoor de werkstoffen van de producten die we gebruiken optimaal worden opgenomen.

Tintelend gevoel

Tijdens de behandeling kan je een tintelend gevoel ervaren dat aan kan voelen als lichte prikjes in je gezicht. Zo nodig wordt de diepte van de naaldjes aangepast. 45 minuten voor de behandeling kan je Emla-crème aanbrengen, dat een verdovende werking op je huid heeft. Deze crème kun je op recept bij de apotheek krijgen. Na de behandeling krijgt je huid een kalmerende huidverzorging met een beschermingsfactor.

Hoe vaak is een microneedling behandeling nodig?

We adviseren doorgaans 3 tot 4 weken tussen de behandelingen te houden. Op basis van je persoonlijke behandelplan zullen we gezamenlijk met jou afstemmen.

Hoe veel microneedling behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de indicatie en je huidconditie kijken we hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Microneedling vergoedingen door de zorgverzekering

Indien je aanvullend verzekerd bent en de behandeling tegen acne of acne-littekens is, wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekering. We zijn aangesloten bij de ANBOS, hierdoor wordt deze behandeling vergoed. Een doorverwijzing van je huisarts is doorgaans niet nodig.

Waar helpt een microneedling behandeling bij?

Microneedling behandelingen worden ingezet bij de behandeling van diverse huid problemen. Denk hierbij aan: fijne lijntjes, lichte pigment vlekken, onzuivere huid, littekens van acne of een operatie, straie, grove poriën, doffe huid, rokershuid of een decolleté.

Mijn acne-littekens zijn aanzienlijk afgenomen! Dat maakt mij zelfverzekerder en mijn huid ziet er een stuk egaler uit.
Nina
Financieel medewerker
Boek de behandeling