Microneedling behandelingen bij Cotton Clinic

Microneedling is een behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt behandeld met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. Deze maken microscopische kleine ‘gaatjes’ in de huid. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Hoe werkt microneedling?

De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, zodat er veilig “kanaaltjes” in je huid worden gemaakt zonder de opperhuid te beschadigen. Vanuit deze microkanaaltjes wordt het natuurlijk herstelproces van je huid op gang gebracht. Hierbij worden collageen- en elastinevezels aangemaakt. Deze eiwitten geven je huid stevigheid en elasticiteit. Ook is de opnamecapaciteit van je huid tijdens de behandeling hoger, waardoor de werkstoffen van de producten die we gebruiken optimaal worden opgenomen.

Tintelend gevoel

Tijdens de behandeling kan je een tintelend gevoel ervaren dat aan kan voelen als lichte prikjes in je gezicht. Zo nodig wordt de diepte van de naaldjes aangepast. 45 minuten voor de behandeling kan je Emla-crème aanbrengen, dat een verdovende werking op je huid heeft. Deze crème kun je op recept bij de apotheek krijgen. Na de behandeling krijgt je huid een kalmerende huidverzorging met een beschermingsfactor.

Hoe vaak is een microneedling behandeling nodig?

We adviseren doorgaans 3 tot 4 weken tussen de behandelingen te houden. Op basis van je persoonlijke behandelplan zullen we gezamenlijk met jou afstemmen.

Hoe veel microneedling behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de indicatie en je huidconditie kijken we hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Microneedling vergoedingen door de zorgverzekering

Indien je aanvullend verzekerd bent en de behandeling tegen acne of acne-littekens is, wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekering. We zijn aangesloten bij de ANBOS, hierdoor wordt deze behandeling vergoed. Een doorverwijzing van je huisarts is doorgaans niet nodig.

Waar helpt een microneedling behandeling bij?

Microneedling behandelingen worden ingezet bij de behandeling van diverse huid problemen. Denk hierbij aan: fijne lijntjes, lichte pigment vlekken, onzuivere huid, littekens van acne of een operatie, straie, grove poriën, doffe huid, rokershuid of een decolleté.

Mijn acne-littekens zijn aanzienlijk afgenomen! Dat maakt mij zelfverzekerder en mijn huid ziet er een stuk egaler uit.
Nina
Financieel medewerker
Boek de behandeling

FAQ

Doet het pijn?

Nee, het mag wat gevoelig zijn maar absoluut niet te pijnlijk. We brengen hierbij dan ook wat verdovingscreme op aan om te verzachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het huidprobleem en huidconditie. hoe dieper de problemen liggen hoe meer behandelingen we nodig hebben. 

Is het geschikt voor de gevoelige huid?

Ja ook voor de gevoelige huid is deze behandeling geschikt. We kunnen hem helemaal aanpassen op de huid, wat de conditie of huidtype ook is. 

Is dit mogelijk bij zwangerschap?

Nee helaas is deze niet geschikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Zie je altijd resultaat?

Ja je ziet altijd resultaat. Voor we beginnen maken we ook altijd foto’s van de huid om de huidverbetering te monitoren. 

Ben je rood na de behandeling?

Ja de huid is inderdaad wat rood, gelukkig hebben we de medische foundation om dit te camoufleren. 

Contact

Vragen? Let us know!

info@cottonclinic.nl