Microneedling

De Dermapen is een uniek apparaat speciaal bedoeld voor microneedling. De pen beschikt over zeer kleine naaldjes die in de huid vibreren. De diepte van de naaldjes kunnen in millimeters worden afgesteld zodat er op een gereguleerd huidniveau kanaaltjes worden gemaakt zonder de opperhuid te beschadigen. Vanuit deze microkanaaltjes wordt het natuurlijke herstelproces van de huid op gang gezet. Hierbij komen factoren vrij die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen- en elastinevezels. Deze eiwitten geven de huid stevigheid en elasticiteit. Tevens is de opnamecapaciteit van de huid tijdens de behandeling verhoogd waardoor de werkstoffen van de gebruikte producten optimaal worden opgenomen. Hierdoor kan de Dermapen ook gecombineerd worden met andere behandelingen.​​ 

Wat houd de behandeling in

Vooraf gaand zal er een huidcheck en reiniging gedaan worden. Tijdens de behandeling kunt u een tintelend gevoel ervaren en kan het aanvoelen als lichte prikjes. Zo nodig wordt de diepte van de naaldjes aangepast. Ter aanvang van de behandeling kan er gebruik worden gemaakt van Emla crème dat een verdovende werking heeft op de huid. Deze kunt u op recept halen bij de apotheek en 45 minuten voorafgaand aan de behandeling aanbrengen. De behandeling wordt afgesloten met een aansluitende huidverzorging en beschermingsfactor.​ 

Interval

Elke 3-4 weken

Advies 

Afhankelijk van de indicatie en de huidconditie wordt er besproken en geadviseerd hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.​ 

Declareren?

Indien je aanvullend verzekerd bent en de behandeling is tegen acne littekens dan wordt deze behandeling vergoed door je zorgverzekering.

 

  • Fijne lijntjes
  • Lichte pigmentvlekken
  • Onzuivere huid of acne littekens
  • Striae
  • Grove poriën
  • Doffe huid
  • Rokers huid
  • Hals en decolleté

FAQ

Doet het pijn?

Nee, het mag wat gevoelig zijn maar absoluut niet te pijnlijk. We brengen hierbij dan ook wat verdovingscreme op aan om te verzachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het huidprobleem en huidconditie. hoe dieper de problemen liggen hoe meer behandelingen we nodig hebben. 

Is het geschikt voor de gevoelige huid?

Ja ook voor de gevoelige huid is deze behandeling geschikt. We kunnen hem helemaal aanpassen op de huid, wat de conditie of huidtype ook is. 

Is dit mogelijk bij zwangerschap?

Nee helaas is deze niet geschikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Zie je altijd resultaat?

Ja je ziet altijd resultaat. Voor we beginnen maken we ook altijd foto’s van de huid om de huidverbetering te monitoren. 

Ben je rood na de behandeling?

Ja de huid is inderdaad wat rood, gelukkig hebben we de medische foundation om dit te camoufleren. 

Contact

Vragen? Let us know!

info@cottonclinic.nl