Permanente make-up

Wat is PMU?

Permanente make-up (PMU) wordt ook wel dermatografie of cosmetische tatoeage genoemd. PMU lijkt op tatoeëren, maar de techniek en de pigmenten die worden gebruikt zijn totaal anders. 

Een flinterdunne naald brengt speciaal pigment aan onder het huidoppervlak, maar minder diep dan bij een tatoeage. Door celvernieuwing en zonlicht vervagen de PMU-pigmenten dan ook na verloop van tijd. Hoe lang de permanente make-up zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Wij adviseren om binnen 18 maanden een Touch-up te doen om een optimaal resultaat te behouden. 

Voor is dit geschikt?

Iedereen kan permanente make-up laten aanbrengen. Het is nauwelijks van echt te onderscheiden. Permanente make-up biedt ook uitkomst voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Ook is PMU een ideale manier om imperfecties te corrigeren of littekens/pigmentvlekken te camoufleren. Permanente make-up ziet er natuurlijk uit en is geschikt voor iedere huidtype.

Eerste keer

Alle nieuwe PMU-behandelingen doen we in twee sessies. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door twee pigmentlaagjes over elkaar aan te brengen.

Bij de eerste behandeling bespreken we tijdens het intake gesprek uitgebreid je wensen. Welk effect wil je bereiken? Welke vormen en kleuren hebben je voorkeur? Jouw wensen staan centraal. 

Touch up

Heb jij al permanente make-up op je wenkbrauwen zitten wat ergens anders is gedaan, en je wilt dit bij laten werken bij ons? Neem dan contact met ons op zodat wij jou goed kunnen adviseren.

Behandeling 

Nadat je huid verdoofd is met Emla crème, begint de pigmentatie.

Na de eerste behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment. De pigmentatie van de eerste laag wordt na een paar dagen lichter en bereikt dan de gewenste kleur.

Tip: de eerste drie dagen na de behandeling mag de permanente make-up niet nat worden. Daarom is het een goed idee om op de dag van de behandeling je haar nog even te wassen.

WhatsApp Image 2022-06-21 at 12.53.15 PM

Geschikt voor:

Samen op weg naar jouw mooiste stralende huid

Permanente make-up behandeling reserveren?

Prijzen

FAQ

Doet het pijn?

Nee, het mag wat gevoelig zijn maar absoluut niet te pijnlijk. We brengen hierbij dan ook wat verdovingscreme op aan om te verzachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit zijn vaak 2 behandelingen om gewenste resultaat te bereiken.

Is het geschikt voor de gevoelige huid?

Ja ook voor de gevoelige huid is deze behandeling geschikt. We kunnen hem helemaal aanpassen op de huid, wat de conditie of huidtype ook is. 

Is dit mogelijk bij zwangerschap?

Nee helaas is deze niet geschikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Zie je altijd resultaat?

Ja je ziet altijd resultaat. Voor we beginnen maken we ook altijd foto’s van de wenkbrauwen. 

Ben je rood na de behandeling?

Ja de huid is inderdaad wat rood en kan wat dik zijn. 

Contact

Vragen? Let us know!

info@cottonclinic.nl