PMU™ bij Cotton Clinic

Met deze behandeling hoef jij nooit meer je wenkbrauwen te tekenen! Ze zullen altijd symmetrisch zijn aan elkaar en jij hebt er voorlopig geen omkijken meer naar.

Wat is PMU?

Permanente make-up (PMU) wordt ook wel dermatografie of cosmetische tatoeage genoemd. PMU lijkt op tatoeëren, maar de techniek en de pigmenten die worden gebruikt zijn totaal anders. 

Een flinterdunne naald brengt speciaal pigment aan onder het huidoppervlak, maar minder diep dan bij een tatoeage. Door celvernieuwing en zonlicht vervagen de PMU-pigmenten dan ook na verloop van tijd. Hoe lang de permanente make-up zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Wij adviseren om binnen 18 maanden een Touch-up te doen om een optimaal resultaat te behouden. 

Voor is dit geschikt?

Iedereen kan permanente make-up laten aanbrengen. Het is nauwelijks van echt te onderscheiden. Permanente make-up biedt ook uitkomst voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Ook is PMU een ideale manier om imperfecties te corrigeren of littekens/pigmentvlekken te camoufleren. Permanente make-up ziet er natuurlijk uit en is geschikt voor iedere huidtype.

Powderbrows of Hairstrokes?

Bij Powderbrows wordt een poederachtige coating aangebracht en heeft een zacht verloop in de wenkbrauwen hebben. Hairstrokes zijn scherpe lijntjes haartjes die gezet worden tussen de eigen haartjes in om zo een natuurlijk effect te creëren. Welke techniek het beste bij jou past bepalen we bij de intake.

Eerste keer

Alle nieuwe PMU-behandelingen doen we in twee sessies. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door twee pigmentlaagjes over elkaar aan te brengen.

Bij de eerste behandeling bespreken we tijdens het intake gesprek uitgebreid je wensen. Welk effect wil je bereiken? Welke vormen en kleuren hebben je voorkeur? Jouw wensen staan centraal. 

Touch up

Heb jij al permanente make-up op je wenkbrauwen zitten wat ergens anders is gedaan, en je wilt dit bij laten werken bij ons? Neem dan contact met ons op zodat wij jou goed kunnen adviseren.

Behandeling 

Nadat je huid verdoofd is met Emla crème, begint de pigmentatie.

Na de eerste behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment. De pigmentatie van de eerste laag wordt na een paar dagen lichter en bereikt dan de gewenste kleur.

Tip: de eerste drie dagen na de behandeling mag de permanente make-up niet nat worden. Daarom is het een goed idee om op de dag van de behandeling je haar nog even te wassen.

Indicaties

  • Asymmetrische wenkbrauwen
  • Onregelmatig wenkbrauwen
  • Dunne (uitgevallen) haartjes 
Door het zetten van mijn PMU op mijn wenkbrauwen hoef ik in de ochtend niet meer elke keer bij te tekenen. Dit scheelt mij ongeveer 5 minuten per dag!
Anja
Architect
De actuele prijzen zijn te vinden bij de boekingspagina
Boek de behandeling