Acne littekens

Wat zijn acne littekens?

Ten gevolge van het ontstekingsproces bij acne kunnen restverschijnselen optreden. Dit wordt ook wel restacne genoemd. Restacne kan bestaan uit verschillende vormen, zoals: rode vlekken, donkere vlekken/pigmentvlekken en/of littekenweefsel.​

Welke type acne littekens zijn er?
Rode vlekken (rest acne)Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende 3 tot 9 maanden rode vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Als deze vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van littekenweefsel.Donkere vlekkenZoals bij elke ontsteking van de huid die aan zonlicht wordt blootgesteld kan een donkere verkleuring ontstaan ter plekke van de acne. Bij donkerdere huidtypen en blootstelling aan zonlicht is het risico op deze donkere verkleuring, ook wel hyperpigmentatie genoemd, het grootst.LittekenweefselTijdens een ernstige vorm van acne waarbij ontstekingen zijn opgetreden, kan de huid flink beschadigd worden. De huid geneest dan met littekenweefsel. Dit kan zich uiten in ‘putjes’ in de huid.

Hoe kunnen acne littekens behandeld worden?
Er kunnen verschillende (combinatie)behandelingen uitgevoerd om uw acne littekens te verminderen. Dit is onder andere afhankelijk van het type en de ernst van de acne littekens.Kleurverschillen die t.g.v. acne zijn ontstaan, zoals rode vlekken of pigmentverschillen, kunnen doeltreffend worden behandeld met de vaatbehandelingen, pigmentbehandelingen of met één van onze peelings. Deze behandelingen egaliseren uw huid en minimaliseren kleurverschillen.*Bij structuurproblemen van de huid, zoals acnelittekens, kan uw behandeling bestaan uit een Dermapen behandeling. Beide behandelingen zorgen voor een stimulatie van de collageen aanmaak in de huid, met als resultaat; een gladde, strakkere en stralende huid!*Benieuwd welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid? Ik geef u graag advies op maat!

Contact
Wilt u van uw acne littekens af? Neem dan contact met mij op.​

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.      

Acne littekens voor en na

Maak snel een afspraak