Pigment therapie

Pigment heb je in allerlei soorten en maten en heeft verschillende soorten oorzaken. Elke huid en elk pigment is hierdoor anders. We passen dan ook de behandeling aan op jouw huid. 

Pigment therapie

Kom je voor het eerst?

We willen jou en je huid natuurlijk eerst leren kennen. Door middel van een huidscan maken we verschillende foto's die je huid vastleggen op verschillende manieren. Zo kunnen we het vetgehalte, vochtgehalte en het pigment in kaart brengen en ons advies hier op af stemmen. Gratis te boeken bij je eerste behandeling. 


Verschillende soorten pigment therapie behandelingen:


Level 3 peeling

Bij deze behandeling worden de producten die we gebruiken, afgestemd op je huid

en je wensen. De behandeling begint met een reiniging en ontvetten van de huid. Daarna wordt de peeling in 1-3 lagen aangebracht op de huid en plaatselijk op de pigmentvlekken. Naderhand wordt de behandeling afgesloten met een retinol crème + SPF 50. De huid gaat met enkele dagen gemiddeld tot hevig vervellen waarbij het pigment uit de huid wordt geduwd. Naderhand krijg jij een skinkitje mee voor een week om je huid te ondersteunen tijdens het herstelproces.


Spot out treatment

De behandeling is bijna identiek aan de level 3 peeling. Het verschil is dat er een masker wordt aangebracht die naderhand thuis verder moet intrekken. Dit masker zal ongeveer 4-8 uur blijven zitten. Bij deze behandeling zul je een spot out crème mee krijgen om het pigment verder te behandelen. Lees hiermeer over spot out treatment. 


Camouflage therapie

Om een tijdelijke oplossing te bedenken, kunnen cliënten een dekkende camouflage gebruiken (deze is veegvast en waterafstotend) om in de tussentijd storende huiddelen minder opvallend te maken. Dit is met name van belang gedurende de dag, op het werk of bij sociale gelegenheden, zoals feestjes of recepties. 


We zullen je advies geven om je huid zelf thuis te behandelen op het oppervlakkige pigment. Zie hier welke producten daar geschikt voor zijn.


Prijzen

De actuele prijzen zijn onderaan deze pagina te zien.

Prijzen

Level 3 peeling        €150

Spot out treatment   €350 


Declareren? 

Is je behandeling gericht op huidtherapie? En ben je aanvullend verzekerd?


Dan wordt je behandeling vergoed door je zorgverzekering! Cotton Spa is aangesloten bij de ANBOS, hierdoor wordt deze behandeling vergoed. Een doorverwijzing is meestal niet nodig. De declaratie gaat niet van het eigen risico af.


Na betaling kan de factuur dezelfde dag nog gedeclareerd worden. Ben jij op zoek naar een andere behandeling? Dan hebben wij ook medische gezichtsbehandelingen zoals:


- Microneedling

- Mesotherapie

- Camouflagetherapie

- Coagulatietherapie 

- Microdermabrasie

- Hydrafacial

- Spot out treatment