Vergoedingen

Aanvullende verzekering

Sommige behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandeling. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u aanvullend verzekerd te zijn. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op de vergoeding u heeft. 


De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering in veel gevallen een groot gedeelte van acne en acne gerelateerde behandelingen in het gezicht, maar ook laser behandelingen in het gezicht. Doordat wij aangesloten zijn bij de ANBOS vereniging beschikken wij over een AGB Code. Dit is van belang om voor vergoeding in aanmerking te komen.​

Geen verwijzing nodig
Sinds 2011 zijn huidtherapeuten direct toegankelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van een arts of specialist meer nodig is. Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.


Wanneer een u zich zonder verwijzing wendt tot de huidspecialist, wordt de algemene anamnese uitgebreid met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Indien nodig, zal u doorverwezen worden naar de huisarts wanneer de huid niet behandelbaar is voor de huidtherapeut.


Hoe komt u in aanmerking? 

-U moet aanvullend verzekerd zijn

-U heeft een acne of camouflage vergoeding

-U heeft last van acne of acne, rode adertjes, pigmentvlekken, littekens, overbeharing in het gezicht gerelateerde klachten

-U heeft een huidscan laten doen en de specialist heeft geconstateerd dat er huidtherapie gerelateerde klachten zijn, dan kunnen de behandelingen vergoed worden.


Behandelingen die vergoed worden bij ons

- Acne gerelateerde behandelingen met code 7359

- Camouflage therapie behandelingen en/of producten code 7375

- Elektrisch ontharen in het gelaat code 7008


De meeste zorgverzekeringen hebben aparte dekkingen voor de bovenstaande behandelingen. Dit betekend dat er een aparte dekking is voor Acne en een aparte dekking voor camouflage. Kom jij voor beiden in aanmerking? Dan zijn beide dekkingen te gebruiken. Check altijd de polisvoorwaarden bij je zorgverzekering.


Voorbeeld: Acne litteken behandelingen om de littekens te vervagen en camouflage behandelingen om rode littekens te camoufleren. 


Maak snel een afspraak