Dermapen/microneedling

Dermapen is een intensieve behandeling. Dermapen is zeer geschikt tegen huidveroudering, littekens, striae en grove poriën. Deze behandeling is te boeken in Zaandam en Amsterdam.


Dermapen microneedling

De Dermapen is een uniek apparaat dat speciaal bedoeld is voor microneedling. De pen beschikt over zeer kleine naaldjes die in de huid vibreren.


Dit doet het

De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, zodat er veilig “kanaaltjes” in je huid worden gemaakt zonder de opperhuid te beschadigen. Vanuit deze microkanaaltjes wordt het natuurlijk herstelproces van je huid op gang gebracht. Hierbij worden collageen- en elastinevezels aangemaakt. Deze eiwitten geven je huid stevigheid en elasticiteit. Ook is de opnamecapaciteit van je huid tijdens de behandeling groter, waardoor de werkstoffen van de producten die we gebruiken optimaal worden opgenomen. 


Tintelend gevoel

Tijdens de behandeling kan je een tintelend gevoel ervaren dat aan kan voelen als lichte prikjes in je gezicht. Zo nodig wordt de diepte van de naaldjes aangepast. 45 minuten voor de behandeling kan je Emla-crème aanbrengen, dat een verdovende werking op je huid heeft. Deze crème kun je op recept bij de apotheek krijgen. Na de behandeling krijgt je huid een kalmerende huidverzorging met een zonnebeschermingsfactor.


Deze behandeling werkt op:

- huidveroudering

- littekens

- pigmentvlekken

- striae

- grove poriën

- doffe huid


De Dermapen kan ook gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals BioPulse. De effectiviteit van de microneedling gaat hiermee met 50% omhoog. Lees hier meer over BioPulse.


Mesotherapie vs microneedling

Wat is het verschil tussen microneedling en Mesotherapie? Met Mesotherapie voegen we 4ml aan concentraat toe om intensiever te werken op bepaalde huidproblemen zoals rimpels, pigment of acne. 


Interval

Elke 3 – 4 weken.


Advies

Afhankelijk van de indicatie en je huidconditie kijken we hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.


Declareren?

Indien je aanvullend verzekerd bent en de behandeling tegen acne of acne-littekens is, wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekering. Cotton Spa is aangesloten bij de ANBOS, hierdoor wordt deze behandeling vergoed. Een doorverwijzing van je huisarts of dermatoloog is meestal niet nodig. De declaratie gaat niet van het eigen risico af. Na betaling zal de factuur dezelfde dag nog gedeclareerd kunnen worden.