Onzuivere huid? 

Dit doe je er tegen

Onzuivere huid?

Heb jij last van een onzuivere of vette huid dan kan je dat als storend ervaren. Wat zijn de oorzaken hiervan en wat kan je er tegen doen?

Wat is een onzuivere of vette huid?

Een vette huid komt vaak voor op de t-zone. Dit kan vanuit de pubertijd gebeurd zijn maar kan ook later voorkomen. De talgproductie ligt hierbij hoger en zijn porien meer zichtbaar. Ze liggen meer 'open' en kunnen meer mee-eters en pukkels bevatten. Als deze gaan ontsteken kunnen dit nare grote ontstekingen geven.

Voeding

Heb jij een voedingsallergie? Dan zou je ook last kunnen hebben van acne op bepaalde gedeelten van het gezicht. Ook kan het hebben van een spastische darm te maken hebben met een onzuivere huid en indirect daarom ook met je voeding. Denk jij hier last van te hebben? Dan maken we vaak een afspraak met onze arts om en bloedtest te laten doen.

Stress

Bij stress komt de hormonen testosteron en cortisol vrij. Deze hormonen stimuleren de talgproductie en kan hierdoor in stressvolle periode meer pukkels veroorzaken. Deze zie vaak bij vrouwen in de hals en kaaklijn.

Verkeerde verzorgingsproducten of make-up

Als er producten gebruikt worden te 'dik' zijn en olie bevatten kunnen deze op de huid blijven liggen en verstoppen. Dit kan gaan irriteren en er ontstaat een ontsteking of talgpropje. Ook wanneer de huid niet goed gereinigd wordt zal de huid overbelast raken en raakt verstopt. Make-up is het laatste laagje wat over je huid heen gaat en als deze ingredienten niet op jouw huid zijn aangepast kan dit effect hebben op pukkels. De huid kan niet genoeg ademen en is afgesloten. Daarom mag je ook nooit met die laag in slaap vallen!

Verkeerde verzorgingsproducten of make-up

Bij het gebruikt van medicatie voor epilepsie, kalmeringsmiddelen en cortisonecreme kunnen de huid onzuiver maken of de acne verergeren.

Wat te doen tegen een onzuivere huid?

Pukkels en een onzuivere huid hebben is natuurlijk niet leuk. Het maakt je onzeker en kan je beinvloeden in bepaalde handelingen. Het hangt er natuurlijk vanaf waar de acne vandaan komt. De acne soorten die van binnenuit veroorzaakt worden zijn lastig te behandelen met alleen van buitenaf. Natuurlijk kunnen we dit wel rustiger krijgen! En daarom geven wij jou tips hiervoor:

1. Kies voor de juiste producten

Milde ingredienten zijn vaak de key hierin samen met een BHA (salicylzuur) om de onzuiverheden in de kiem te smoren. Gebruik producten zonder parfum, minerale olien en parabenen. Wil jij advies op maat? Dan kan je altijd langskomen voor een huidscan die we maken waarbij we alles in kaart brengen. Hieruit komt een passend advies die bij jouw huid past.

2. Besteed genoeg aandacht aan reinigen

Zorg ervoor dat jij een passende gezichtsreiniger hebt die je met water afwast. Gebruik dus geen watjes met lotion of milk, deze maken je huid niet goed genoeg schoon. Een PH-neutrale fasewash zou hiervoor perfect zijn. Daarna dep je je huid droog met een schone handdoek.

3. Zorg voor een goede dag-nacht verzorging

Een olie-vrije dagcreme met zink werkt ontstekingsremmend. Dit zal je huid rustig maken en wondjes sneller laten genezen. Een talgregulerende creme is altijd aan te raden. Wel belangrijk: bescherm je huid altijd goed tegen de zon. Als je gaat slapen gaat je huid zich vernieuwen en is een kalmerende verzorging die ook vernieuwend werkt op de huid ook een hero als het gaat om pukkels te elimineren.

4. Niet aan komen

Ga niet je pukkels en mee-eters zelf lopen uitknijpen. Dit kan lelijke wondjes en littekens geven op den duur. Laat het door een professional doen en je zal er zelf niet meer aan gaan zitten. Vanaf daar gaat het alleen maar beter worden. Ook steunen en slapen met de handen in het gezicht is een no go. Er zitten veel bacterien aan je handen die je huid kunnen gaan verstoppen.

5. Wees voorzichtig met de zon

Het kan er even op lijken dat je huid er goed uit gaat zien van de zon, maar dit is vaak tijdelijk. Door de UV-stralen raakt te talgproductie gestimuleerd en kan talg verharden onder de huid. Geniet dus met mate.

6. Eet gezond en gebalanceerd

Je hoort vaak de zin: 'ik krijg pukkels van chocolade'. Dit komt vaak door de stoffen die in chocola verwerkt zijn waar de darmen op reageren wat effect kan hebben op de huid. Bij een onzuivere huid is het vooral belangrijk om te zorgen voor voldoende vitamine A (te vinden in o.a. zalm, wortelen en spinazie), zink (kalkoen, amandelen en tarwekiemen), vitamine C (citrusvruchten, papaja’s en tomaten), vitamine E (zoete aardappelen, noten en olijfolie), selenium ( tarwekiemen, vette vis en bruine rijst) en omega-3 vetzuren (zalm, lijnzaadolie en zonnebloemzaden). Ook voldoende water drinken (1,5 à 2 liter per dag) hoort bij een evenwichtig voedingspatroon. Zuivel, varkensvlees en suikers kan je het beste vermijden.

6. Zorg voor rust en regelmaat

Voorkom dat je teveel stress hebt waarbij de stresshormonen op hol slaan. Zorg voor balans in je leven en zoek iets waar je rustig van word en je hoofd bij leeg kan maken dan zal je zien dat je huid een stuk relaxter reageert!

Welke behandelingen kun jij het best kiezen?

Bij het behandelen van een onzuivere of vette huid kun je kiezen voor een aantal behandelingen. Sommige van deze behandelingen kunnen ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekering. Denk hierbij aan de I-Peels.


Alleen reinigen: Hierbij focussen we alleen op het uit reinigen van de huid en daarnaast exfolieren en kalmeren we de huid voor een frisse uitstraling.

  • Teen acne facial (45 min) 
  • Mini facial (45 min)

Reinigen met ontspanning: Hierbij nemen we meer tijd voor alle onderdelen. Het reinigen van de huid en ontspanning (massage) staat hier centraal.

  • Signature facial (60 min) 
  • Beauty-flash (65 min en incl bindweefselmassage) 

Dieptereiniging: Peelings zijn hier perfect voor en geven een intense reiniging aan de huid. Hierbij zal het effect van de behandeling ook langer zichtbaar zijn en kan de huid lichtelijk gaan schilferen.

  • I-Peel Signature 
  • I-Peel Acne lift 
  • I-Peel Beta lift (forte)

Welke producten kan ik het beste thuis gebruiken?

Wij hebben voor jou de producten geselecteerd die hierop aansluiten en je thuis helpen je huid rustig te krijgen/houden.

Maak snel een afspraak