Bindweefselmassage Monica testte hem uit


BINDWEEFSELMASSAGE

EFFECTIEF TEGEN RIMPELS? 


Zie jij door de bomen het bos nog? Er zijn immers zoveel methodes voor het krijgen van een vol, blakend huidje… Zo onderging ik onlangs een bindweefselmassage bij de nieuwe salon Cotton Club in Zaandam, waar bindweefselexpert Marloes werkt. Lees hier mijn mening over bindweefselmassages en het antwoord van Marloes op al mijn prangende vragen. 


COTTON SPA 

De Cotton Spa is een spiksplinternieuwe salon in Zaandam, opgericht door Floor Kliffen. De winkel is ingericht met natuurlijke materialen en voorzien van de nieuwste snufjes. Zo beschikt Cotton Spa over een speciaal apparaat om op 5 verschillende manieren een foto van je huid te maken. Verder zijn de dames die er werken allemaal goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging.


BINDWEEFSELMASSAGE

Voordat Floor begon met de bindweefselmassage, kreeg ik een waarschuwing. Het kan nl. best pijn doen. Nou, dat heb ik geweten. Af en toe leek het alsof de huid zou afscheuren, haha… Dat komt, zo vertelde Marloes terwijl ze rustig doormasseerde, doordat je huid na verloop van tijd verkleeft raakt. Hierdoor is je huid minder doorbloed en kunnen voedingsstoffen deze niet meer bereiken. Met als gevolg een doffe huid, die eerder last heeft van droogheid, rimpels en dus ook gevoeligheid. Ok, met die gedachte zette ik mij gewoon schrap. Alles uiteraard voor het goede doel! Tussen de fijne kneepjes door, stelde ik Marloes mijn prangende vragen over het nut van een bindweefselmassage.


WAT DOET EEN BINDWEEFSELMASSAGE?

Floor: bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Het bindweefsel zit vol collageen en elastine. Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. En door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen.


BINDWEEFSELMASSAGE EN DOORBLOEDING VAN DE HUID

Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Lijntjes worden littekenweefsel door het vouwen van de huid. Door de Bindweefselmassage wordt echter de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijg je een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.


WERKT EEN BINDWEEFSELMASSAGE ECHT TEGEN RIMPELS?

Floor: tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De huid wordt slapper en dat veroorzaakt rimpels. De rek gaat er als het ware uit. Maar met bindweefselmassages kun je dit proces een halt toe roepen. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken. Er wordt trouwens ook veel van deze techniek gebruik gemaakt in de sport en fysiotherapie. Maar dan voor het lichaam. Een extra bevestiging dat bindweefselmassage echt iets doet. De anti-aging werking wordt dus niet alleen maar veroorzaakt door vochtophoping, zoals sommigen beweren.


HOE VAAK DIEN JE EEN BINDWEEFSELMASSAGE TE DOEN?

Het meeste effect bereik je door een kuur te doen. Dit houdt in dat je minimaal 5 (voor jonge huid) of 10 behandelingen (voor een anti-aging effect) doet als interval voor je huid. Hiervoor kom je 1-2 keer per week in de praktijk voor een bindweefselbehandeling met 1 tussenfase van rust (2 weken). Daarna kun je dit bijhouden met je maandelijkse facial. Nb: wij hebben een vlog waarin we uitleggen hoe je je huid thuis zelf kan “bindweefselen” voor bijvoorbeeld een feestje.


DE VOORDELEN VAN EEN BINDWEEFSELMASSAGE

• Liftend, verstevigend en huid verjongend

• Vermindert en verwijdert verklevingen

• Stimuleert de fibroblasten wat voor meer collageen en elastine zorgt

• Werkstoffen worden beter opgenomen in de huid.

• Zuurstof opname is beter


MIJN ERVARING MET BINDWEEFSELMASSAGE

Na mijn bindweefselbehandeling van Floor keek ik in de spiegel en zag ik dat het allemaal niet voor niets was geweest. Mijn huid zag er bijzonder fris en blakend uit. Maar dat was nog niet alles. Aan de zijkant van mijn linker mondhoek heb ik nl. sinds een tijdje een soort oncharmant flapje hangen, ontstaan onder invloed van de zwaartekracht. Maar dat flapje was nu ineens veel minder zichtbaar, yeah! Volgens Floor zou het nog meer kunnen verbeteren als ik regelmatig een bindweefselmassage laat doen. Klinkt veel belovend dus!Met dank aan de Cotton Spa, waarbij Floor in het bijzonder.


16 januari 2019 Geschreven door Monica van Forever39
Net na de behandeling

Floor legt hier de bindweefselmassage uit en zie je live hoe een behandeling gaat


Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...