Coagulatie

Co-a-gu-la-tie


Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van, want ik vind het niet echt mooi, die dunne adertjes die her en der op mijn benen zitten. In de zomer draag ik ook bijna nooit een korte broek, in een lange linnen broek voel ik me fijner. Tijdens een Beauty Flash-behandeling had ik het er met Floor over en zij vertelde me dat Cotton Clinic ook coagulatiebehandelingen aanbiedt.


Co-a-gu-la-tie

“Wat voor behandelingen???”, vroeg ik. Floor legde het me uit: bij een coagulatiebehandeling wordt een goedaardige huidafwijking met een naaldje verhit waarna de huidafwijking los komt van de huid, er een korstje op komt en het uiteindelijk verdwijnt. Dat klonk te mooi om waar te zijn, maar Floor vertelde dat er met coagulatie hele mooie resultaten behaald worden.


Tegen wat allemaal?

Maar voor wat voor goedaardige huidonregelmatigheden kan je zo’n behandeling in zetten? Dat bleek voor veel meer dan mijn rode adertjes. Steelwratjes en gerstekorrels zijn bijvoorbeeld goed met coagulatie te behandelen. Maar ook oudersdomsvlekjes, hyperpigmentatie, couperose, spinnenkopjes (spider naevi) en goedaardige verdikkingen van de huid. Op de site van Cotton Clinic staan wat “voor” en “na” foto’s waar je het verschil echt goed kan zien.


Hoe het werkt

Een coagulatiebehandeling is niet ingrijpend. De verhitting zorgt er voor dat je lichaam de huidafwijking afstoot. Oftewel: er komt een korstje op dat er na verloop van tijd afvalt. Meestal zijn er maar twee of drie behandelingen nodig. En, niet onbelangrijk, het doet niet heel erg veel pijn. Je voelt de warmte van het naaldje en het is wat gevoelig, maar de behandeling is goed te doen.

Attentie!


Contra-indicaties

Let wel op als je diabetes of een pacemaker hebt, als je zwanger bent, een hart- of vaatziekte of een hoge bloeddruk hebt, bloedverdunners gebruikt of een koortslip hebt. Helaas is coagulatie dan niet mogelijk. Houd er ook rekening mee dat je geen afspraak inplant in je menstruatieperiode, het kan zijn dat je de behandeling dan niet zo goed verdraagt. Twijfel je of coagulatie iets voor jou is? Neem dan vooral contact 

op met de meiden van Cotton Clinic. Bel of app ze, ze kunnen je zeker verder helpen.


Nieuwsgierig en vol goede moed!

Mijn afspraak is inmiddels geboekt. Ik heb verschillende “voor” en “na” foto’s gezien, een vriendin gesproken die haar hyperpigmentatie heeft laten behandelen en ik vind de resultaten heel mooi. Wie weet durf ik deze zomer weer eens een korte broek aan…


Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...
Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het?...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel...