Body bindweefselmassage & cupping

Cellulite of cellulitis?

Hoewel cellulite en cellulitis twee verschillende huidaandoening zijn, wordt dit nogal vaak met elkaar in verwarring gebracht. Veel vrouwen die last hebben van een 'sinaasappelhuid' noemen dit cellulitis, terwijl de juiste term cellulite is. Cellulite is een huidaandoening die voornamelijk voorkomt bij vrouwen, je ziet hierbij van die kuiltjes in de huid die soms pijnlijk kunnen aanvoelen. Cellulitis daar in tegen is een vaak, acute, ontsteking van het onderhuids bindweefsel door een bacteriële infectie. Deze huidontsteking lijkt op wondroos, raakt opgezwollen en voelt rood en pijnlijk aan en geeft soms ook koorts.

Laten we nu aan de slag gaan met het behandelen van ‘cellulite’ door middel van onze signature body bindweefselmassage & cupping.. wij zijn al fan!

Wat is bindweefselmassage nou eigenlijk?

Door middel van bindweefselmassage stimuleer je de huiddoorbloeding. Dit werkt verjongend op de huidstructuur, reduceert blokkades in de huid en het verstevigd je onderhuids bindweefsel. Je eigen collageen en elastine productie wordt hierdoor in gang gezet en er komt zuurstof tussen de huidlagen wat zorgt voor die mooie glow! Je huid is hierdoor ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen en ook werkt het liftend.

Waar komt cupping vandaan en waarom de combinatie?

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die ook wel als vacuüm therapie wordt omschreven. Door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald. Doordat de cups vacuüm zuigen op de huid wordt de huid gestimuleerd en raakt het beter doorbloed. Daarnaast helpen de cups ook om opgeslagen vet en verklevingen los te maken.

De ultieme combinatie bij deze 2 is dat de bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid waarbij cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt.. Daarnaast helpt cupping bij het losmaken van de onderhuidse verklevingen zodat deze met de manuele bindweefselmassage beter weggemasseerd kunnen worden.

Hoe zien onze body bindweefsel- & cupping massages er uit?

Kissable legs (45 min): Een combi van body bindweefselmassage & cupping technieken op de benen en billen om de doorbloeding, bindweefsel en afvoer te verbeteren. Als kers op de taart een afsluiter met Image Cell U Lift Exfoliating Body cream. Weg met cellulitis!

Perfect body (60 min): Een combi van body bindweefsel & cupping technieken op de benen, billen en buik (optioneel) om de huid weer strak te krijgen, te liften, doorbloeding te stimuleren en bindweefsel zo goed als nieuw te maken. Om af te sluiten brengen we de Image Cell U Lift Exfoliation Body cream aan. Ready to shine!

Voordelen van de behandeling:

In combinatie met een gezonde levensstijl kan de body bindweefsel & cupping combinatie behandeling een positief effect hebben op uw huid:

  • Opheffing van onderhuidse verklevingen
  • Stimulatie huiddoorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof
  • Zichtbare vermindering van cellulite, huid wordt strakker
  • Afbraak van vetafzettingen, huid ziet er steviger uit
  • Minder last van vermoeide benen


Meest gestelde vragen

Hoe vaak en hoe lang duurt een behandeling?
Let’s be honest. De body bindweefsel & cupping massage werkt het beste in kuurvorm. Afhankelijk van de situatie heeft u zo’n 10-15 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken, mits je daarnaast ook een gezonde levensstijl hebt en sport. Wij adviseren hierbij om 2x per week langs te komen voor een behandeling van 45-60 minuten, vaak na de 5e behandeling begin je al resultaat te zien!

Is het schadelijk voor je lichaam?
Nee, cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een blessure of energetische blokkade bevindt onder het gebied dat werd ge-cupped. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, maar is zelden pijnlijk. Dit is een natuurlijk proces in het lichaam en kan absoluut geen kwaad.

Wanneer mag je het niet ondergaan?
Bij een hernia, zwangerschap, op een open huid, spataderen of bij bloedziekten/hoge bloeddruk. Verder kun je in alle situaties genieten van deze (sportieve)massage.

Bij vragen mag je ons altijd bellen/appen of vraag naar onze massagespecialisten Maud/Roxanne of Lindsey.
Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...