SUMMER IS COMING! PROTECT EN GENIET VEILIG VAN DE ZON MET DEZE TIPS

SUMMER IS COMING!

Na een wisselvallig voorjaar, is nu eindelijk de zomer is op komst in Nederland! Iedereen kijkt er naar uit. Nu hoor ik sommigen van jullie denken: leuk al die zomerdagen, maar ik hoop dat mijn pigment niet erger wordt! Dit is nu net het onderwerp waar ik over wil vertellen. Want wist jij dat er verschillende manieren zijn om de huid te beschermen en tóch van de zon te genieten?


SUN PROTECTION FACTOR (SPF)

Een Sun Protection Factor (SPF) heeft in ieder geval één belangrijke functie: jouw huid niet laten verbranden. De cijfers in een SPF laten weten hoe lang jij in het zonnetje kan liggen zonder dat je huid rood wordt en verbrand. Eigenlijk is dit een heel simpel rekensommetje.


BIJVOORBEELD: verbrand jij zonder bescherming al na 10 minuten? Een SPF30 zorgt ervoor dat jij 10 x 30 = 300 minuten zonder te verbranden in de zon kan zitten.


UV-A en UV-B straling - wat is het verschil?

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van zonbescherming is dat het niet alleen tegen UV-B beschermt (dit is standaard), maar ook tegen UV-A straling. Het verschil? De B staat voor Burning en zal je huid dus verbranden en rood maken. A staat daarentegen voor Aging en zal je huid verouderen. Een handig ezelsbruggetje om te onthouden. Wist je dat UV-A straling ook effect heeft door glas heen? De nadelige effecten van UV-A straling merk je dus ook al wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je dagelijks een product gebruikt die deze beiden blokkeert.


FABEL: ‘maar dan word ik niet bruin’ hoor ik vaak. Gelukkig is dat niet zo, zelfs met een SPF 50 wordt jij gewoon bruin!


FEIT: zonnestralen zorgen voor huidveroudering, zelfs meer dan alcohol en roken. Achter glas kan je huid nog steeds verouderen van de zon en ook in de winter! Zorg er dan ook voor dat je de huid het hele jaar door beschermt.


FYSISCHE FILTERS & CHEMISCHE FILTERS

Wat misschien minder bekend is dat je fysische filters en een chemische filters hebt. Beiden hebben hetzelfde doel – beschermen tegen UV-straling – maar werken anders. Ik leg je de verschillende filters uit.Fysische filters: Deze ingrediënten leggen een parasolletje over jouw huid heen en weerkaatsen zo de zonnestralen weg zodat je niet zal verbranden. Belangrijk dat je dit niet te dik aanbrengt aangezien dit een witte waas kan achterlaten.Voorbeelden van fysische filters:

-Titaniumoxide

-Zinkoxide


Chemische filters: Deze nestelen zich tussen jouw huidcellen om je huid te beschermen tegen de zon. Bijna alle zonnebrandcrèmes bevatten een chemische filter. Deze filters beschermen de huid tegen verbranden, maar zorgen er helaas wel voor dat UV-straling nog bij de melanine cellen komt die je pigment kunnen ‘triggeren’.Voorbeelden van chemische filters:

-Oxybenzone

-Octyl methoxycinnamate

-Octocrylene

-Avobenzone


TIP: Neem een product wat een combinatie heeft van deze 2 filters, of in ieder geval een fysische factor bevat. Zo voorkom jij pigmentvorming EN heb je minder kans op een witte waas. De huid van binnen en buiten beschermen is het beste.


WIST JE DAT...Een moisturizer met een hoge zonbescherming (SPF) is de beste anti-rimpel dagcrème die je maar kan hebben. Waarom? Overdag doet je huid niks anders dan zichzelf beschermen tegen de zon. Een serum met daarover een hydraterende moisturizer met minimaal een SPF 30 is dan alles wat jouw huid nodig heeft. Gelukkig bevatten de dagcrèmes van IMAGE Skincare allemaal minimaal een fysische factor! Hierdoor worden de UV-stralen weerkaatst en wordt de huid beschermd tegen zowel UV-A als UV-B straling.

Dit zijn de voordelen als jij een SPF in je dagcrème gebruikt:

-Voorkomt secundaire huidveroudering

-Werkt preventief tegen pigmentvlekken of ouderdomsvlekken

-Beschermt je huid tegen verbranden en helpt beschermen tegen huidkanker


Onze lijn van Image skincare Prevention + is hier perfect voor!


Hieronder vertel ik kort per PREVENTION+ product van IMAGE Skincare wat de voordelen zijn en voor welk huidtype ze geschikt zijn. 


BELANGRIJK: Heb jij last van melasma, hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken? Check jouw skincare routine en behandelingen met een van onze IMAGE Skincare Professionals.


PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

Deze crème is geweldig voor de gevoelige huid (rosacea of zelfs eczeem). Een moisturizer met anti-oxidanten en groene thee, deze laatste werkt als ontstekingsremmer! Ook uitermate geschikt voor sporters.Geschikt voor:

-Droge/gevoelige huid

-Normale huid

-Sporters


PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30

Deze moisturizer is olievrij, waterproof ,volledig fysische factor en je make-up in 1! Perfect voor de quick-fix ochtenden.Geschikt voor:

-Acne huid

-Vette/gecombineerde huid

-Vervanging voor make-up


PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 32

Deze crème bevat zink wat ontstekingsremmend werkt en de microsponge technologie, wat ervoor zorgt dat overtollig talg gedurende dag wordt geabsorbeerd. Zo krijgt de huid een mooie matte finish! Ook geweldig voor acne en mannenhuid.Geschikt voor:

-Acne huid

-Vette/gecombineerde huid

-Mannen

-Sporters


PREVENTION+ Daily Ultimate Moisturizer SPF 50

Een rijke moisturizer met hoge UV-bescherming, anti-oxidanten en plantstamcellen voor het herstellen van de huid, waardoor het het ideale product is om te gebruiken na een facial of IMAGE Skincare Peel behandeling. Bevat een combi van fysische en chemische filters.Geschikt voor:

-Droge/gevoelige huid

-Normale huid

-Na intensieve behandelingen


MD - Restoring Daily Defense Moisturizer SPF 50

Deze niet vette moisturizer is perfect om de huid te kalmeren, herstellen en te verstevigen. Door de plantstamcellen word collageen en elastine aangemaakt. Ook geweldig als je huid nog wat rood is na een peeling of laserbehandeling door de combi van chemische en fysische filters die erin zitten.Geschikt voor:

-Droge/gevoelige huid

-Normale huid

-Mannen huid

-Na intensieve behandelingen


Ik hoop dat mijn tips je helpen om verantwoord te kunnen gaan genieten van de zon. Alvast een fijne zomer! Liefs, Floor 
Hieronder zet ik onze Preventions+ producten onder elkaar!