Grove porien... dit doe je eraan!

GROVE PORIEN

 Er bestaan veel verschillende soorten crème’s en middeltjes tegen grove poriën. Vooral poreminimizers en control serums en crème’s zijn erg populair. Maar helpt dit ook echt? 


Belangrijk is om te kijken naar de ingrediënten! Zorg dat ze niet uitdrogend werken aangezien dat averechts kan werken. De ingrediënten waar je op moet letten is dat er voornamelijk geen alcohol in zit. Dit kan uitdrogend werken en zijn te agressief voor de huid, waardoor de huid nog meer talg aan kan gaan maken. Dit zijn producten die jouw grove poriën wel kunnen verminderen: 

- AGELESS TOTAL FACIAL CLEANSER 

- AGELESS TOTAL RESURFACING MASK 

- I MASK PURIFYING PROBIOTIC MASK 

- PIXI BEAUTY GLOW TONIC 

- PIXI BEAUTY GLOW MUD MASK 

- MEDIK8 PORE REFINING SCRUB 

- MEDIK8 PORE MINIMISING TONIC 


 Je weet wel, die kleine ‘gaatjes’ in je huid. Vaak zijn deze zichtbaar op de t-zone (voorhoofd, neus en kin) en begin van de wangen. De grootte van de poriën geeft aan hoe hoog het vetgehalte ligt. Op de plekken waar deze poriën meer zichtbaar zijn is je vetgehalte hoger dan op plekken waar ze minder goed zichtbaar zijn. Dit vetgehalte wordt vanuit binnenuit gestuurd, dit kan hormonaal zijn bijvoorbeeld. Ook kan het liggen aan het seizoen, in de zomer is je huid net even wat vetter dan in de winter namelijk. Op de neus zijn de grove poriën altijd meer zichtbaar dan elders op het gezicht. Een kleine troost dat bijna iedereen hier ‘ last’ van heeft en jij dus niet de enige bent. Charmant is het natuurlijk niet, dus het is belangrijk dat je deze huid goed schoon houdt zodat de poriën niet verstopt raken of je huid mee-eters vormt. 


Het is dus lastig om er vanaf buitenaf iets aan te doen wat van binnenuit gestuurd wordt. Wel zijn er producten om deze minder zichtbaar te maken of te verminderen! Denk bijvoorbeeld aan peelings of een Microneedling behandeling! Een peeling werkt perfect op grove poriën, omdat het de huid gaat vernieuwen, de huid egaler maakt en producten die je daarna aanbrengt ook beter op worden genomen. 


Dit zijn de thuispeeling producten voor grove poriën: 

- Ageless resurfacing mask Image Skincare 

- Toskani Peel boosters 

- Peel and polish Pixi 

- Glow peel pads Pixi 

- Clarifying scrub Image Skincare 


Dermaroller

Welke methode ook erg doeltreffend is op grove poriën is het gebruik van een dermaroller. Deze roller bevat tientallen kleine chirurgische naaldjes die honderden microscopische gaatjes in de huid maakt. Je huid gaat in een SOS modus en gaat collageen en elastine aanmaken en zal de bovenste huidlaag doen vernieuwen en verfijnen. Deze mag maar 1-2 keer per week gebruikt worden. Dit rollen doe je droog op de huid of samen met een serum om deze dieper in de huid te laten werken. De MTS ROLLER DERMAROLLER INCL REINIGINGSKIT is hier het meeste geschikt voor en is volledig veilig in gebruik. Dieper dan 0.3 mm diep rollen mag je niet om huidbeschadiging te voorkomen. Er zijn hier verschillende dieptes te verkrijgen, de 0.2 en 0.3 mm. De dermarollers worden altijd geleverd met een reingingskit! Dit is erg belangrijk omdat de roller altijd hygiënisch schoongemaakt moet worden om de bacteriën te doden. Zo kun je hem een jaar lang gebruiken zonder dat de dermaroller bot wordt. 


Welke behandeling is geschikt voor grove porien? 

Bij Cotton Spa/Clinic werken we met verschillende behandelingen voor de grove poriën, afhankelijk van hoe diep ze zijn. Voor oppervlakkige grove poriën kan een microdermabrasie behandeling goed werken. Hiermee blazen we microkristallen tegen de huid aan zodat je huid zich gaat vernieuwen en alle dode huidcellen en het vuil wordt afgezogen. Het resultaat is een mooi egaal zacht huidje. Voor de grove poriën gebruiken we de Dermapen, ook wel microneedling genoemd. Dit is te vergelijken met de dermaroller zoals hierboven beschreven maar deze gaat dieper in de huid en bevat een andere techniek.Hiermee gaan we in de diepere huidlagen werken om de huid te verbeteren en te vernieuwen.
 


Wil jij een afspraak maken? Klik dan hier 


Wat te doen als je nog steeds grove poriën ziet na alle tips? 

Hoe camoufleer je grove poriën?!Herken je dat, dat je make-up op je huid er wat minder mooi uit ziet waar je poriën ook groter zijn? Vaak accentueert make-up deze plekken zelfs. Een goede basis is het halve werk. Denk hierbij aan een primer die de huid egaliseert en een perfecte hold geeft voor de rest van jouw make-up look. Een primer zal dus de grove poriën afvlakken en dus minder zichtbaar maken en maakt je huid klaar voor de foundation. Onze primer NEW I PRIME - FLAWLESS BLUR GEL werkt hier perfect voor. 

 

Welke make-up werkt voor grove poriën? 

Een vette huid heeft niet nog meer olie nodig. Gebruik als basis goede skincare en voor je make-up olie-vrije producten, denk hierbij aan jouw concealer en foundation. Hiermee voorkom je ook dat je huid gaat verstoppen en misschien wel pukkels krijgt of enorm gaat glimmen. Ook is het mogelijk om een foundation in poeder vorm te gebruiken. Denk hierbij aan een minerale poeder die de huid niet verstopt en zinkoxide bevat. Dit ingrediënt werkt ontstekingsremmend en helend op de huid. Deze poeder zou je ook over een medische foundation kunnen gebruiken en zou ook goed kunnen helpen als je snel last hebt van huidirritatie of gauw onzuiverheden krijgt. De I CONCEAL FLAWLESS FOUNDATION is een foundation die ontwikkeld is voor plastische chirurgen om de huid zo mogelijk te beschermen, hydrateren en herstellen. Ook zit er een SPF 30 in dit product. Door deze te mengen door je dagcrème zal dit effect semi-transparant zijn en het geeft de huid een mooie glow, een Bb-cream effect.


Heb je een pukkel of ontsteking? 

Dan kan je deze foundation puur aanstippen op de gewenste plek om deze intensief te camoufleren. De roodheid zal hierdoor verdwijnen en niet meer zichtbaar zijn. Er zijn 6 verschillende soorten kleuren beschikbaar van de I-Conceal en er is altijd wel een kleur die bij jouw huid past (porcelein, natural, beige, suede, toffee, mocha). Kom bij ons langs om jouw kleur te bepalen.
 


Kwasten zijn erg belangrijk om de huid te egaliseren. Een foundation kwast is hier speciaal voor ontwikkeld. Door de I BEAUTY FLAWLESS FOUNDATION BRUSH te gebruiken kan je heel gericht op pukkels en grove poriën werken en je foundation egaler aanbrengen. De foundation zal heel mooi samensmelten met de huid en zal je een perfecte finish hebben!  

Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...
Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het?...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel...