Rode of gevoelige huid?Heb jij last van een rode of gevoelige huid? Dan heb je snel last van irritatie op de huid. Vervelend natuurlijk! Maar wat zijn de oorzaken en wat kan je hieraan doen? 


Wat is een rode of gevoelige huid? 

Een rode en/of gevoelige huid heeft snel last van rode plekjes op de huid. Dit kan plaatselijk zijn maar de meest voorkomende plek is toch wel de wangen, neus, voorhoofd en kin. Dit kan erfelijk zijn, misschien heeft je moeder of je vader het of wellicht nog een oudere generatie. Door kan verergeren door secundaire omstandigheden. Hierdoor wordt het vurig, vlekkerig en kan ook gevoelig worden. Dit kan couperose zijn of rosacea (ontstekingen van de haarvaatjes) maar ook ‘normale’ roodheid in de huid. 


Wat zijn de oorzaken van een onzuivere huid? 

Erfelijk 

Heeft jouw moeder of vader hetzelfde probleem? Dit kan aangeboren zijn. De huid reageert snel op verschillende producten of invloeden van buitenaf. 


Voeding 

Ben je gevoelig voor pittig voedsel? Dan kan je hierdoor een rode geïrriteerde huid krijgen. Door te kruidig te eten kan je huid hierdoor uit balans raken en zal rode vlekken vertonen. Vermijd zoveel mogelijk suikers en vetten. Deze verhogen de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam waardoor het sneller verouderd. 


Roken en drinken 

Alles wat je bloedcirculatie stimuleert kan effect hebben op jouw gevoelige en rode huid. Alcohol verdunt je bloed en hierdoor zal je meer rode haarvaten in het gezicht te zien krijgen, vooral bij rode wijn. Als je rookt zal je dit voornamelijk op de wangen zien en zullen de haarvaten hier meer zichtbaar naar het oppervlak komen. 


Zon 

Zon kan je roodheid verergeren. Niet alleen met het verbranden van je huid maar ook met de rode vlekken in het gezicht. Uv-straling beschadigd altijd de huid, zowel het verouderen van de huid als de haarvaatjes in het gezicht. 


Verkeerde verzorgingsproducten/make-up  

Producten die alcohol, kleur, geurstoffen, minerale olien bevatten kunnen een reactie veroorzaken op de huid. Het sluit je huid af en in combinatie met de alcohol en parfum wordt je huid extra gevoelig. De roodheid zal te zien zijn en kan jeukerig of branderig aan gaan voelen. Tijd om deze eraf te gaan halen dus. Scrub’s zijn uit den boze omdat dit de bovenste huidlaag beschadigd en zelfs open stuurt waardoor er bacteriën vrij komen. Gebruikt dus een enzym om je huid te peelen en te vernieuwen. Minerale foundation is hierbij het beste. Deze kan je eventueel mengen met je dagverzorging voor een natuurlijk effect. De medische foundation is gemaakt om de huid die uit balans is te kalmeren en te herstellen. 


Wat te doen tegen een rode of gevoelige huid? 

Zorg dat je je huid altijd zachtjes behandeld. Voorkom het schuren met handdoeken, scrubhandschoenen en schoonmaakborstels. Alles wat jouw huid stimuleert of irriteert zal je moeten vermijden. Gebruik zachte ingrediënten die goed voelen op de huid. Anti-oxidanten in producten ( vit C ) en voeding (granaatappel, frambozen, bietjes en bloemkool) geven jouw huid en lichaam meer weerstand en zal hierbij effect hebben op jouw rode huid. 


1. Kies voor de juiste producten. 

Milde ingredienten zijn vaak de key hierin zoals groene thee, anti-oxidanten, hyaluronzuur en vit E kunnen hierbij helpen om je huid weer rustig en egaal te maken. Belangrijk om te weten is dat je altijd je huid moet beschermen tegen de zon! Breng altijd een dagverzorging aan met minimaal spf 30 om je huid goed te beschermen tegen de zon. Minerale make-up zonder olie-achtige substanties zullen het beste reageren op de ze huid. 


2. Besteed genoeg aandacht aan het verzorgen. 

Naast het reinigen van je huid wat je het beste kan doen met een milde (calmwise cleanser) face-wash of milk/creme reiniging (niet reinigen met alleen watjes) is het hydrateren van je huid erg belangrijk. Zonder hydratatie blijft je huid rood en zal het ook niet veel ingrediënten opnemen. Een serum is geweldig als extraatje of boost voor je huid. Denk hierbij aan hyaluronzuur en vit e. (calmwise serum). Hierover heen kan je altijd je dag of nachtverzorging over aanbrengen. 


3. Zorg voor een goede dag-nacht verzorging. 

Deze verzorging is de laatste laag Skincare die je aanbrengt dus zorg ervoor dat deze goed bij jouw huid past. Ongeacht of jij een vette of droge huid hebt, deze zal hierop afgestemd moeten worden. Naast het feit dat hij goed moet aanvoelen mag hij dus ook geen alcohol of parfum bevatten. Voor de dagcrime adviseer ik altijd een dagcreme met een spf (bijvoorbeeld Advanced total day protect van Medik8 of Hydrating moisturizer van Image Skincare die voor elke huid geschikt is). 


4. DO NOT TOUCH.

Heb jij een velletje of een korstje of toch een ontstoken haarvaatje?! Zit hier niet aan. Als je de huid open maakt of beschadigd kan hier een litteken ontstaan en dat wil je natuurlijk niet ;-)  


5. Eet gezond en gebalanceerd.

Eet milde producten en probeer zoveel mogelijk pittige of kruidige gerechten te vermijden en voornamelijk de volgende ingredienten: 

-Kerrie poeder 

-Rode curries 

-Anijs 

-Kaneel 

-Paprikapoeder

Veel water drinken (ongeveer 1,5 tot 2 liter) is erg belangrijk om alle afvalstoffen af te voeren en je lichaam te zuiveren. 


Welke behandeling kan jij het beste kiezen?  

Bij het behandelen van een rode of gevoelige huid kun je kiezen voor een aantal behandelingen. Sommige van deze behandelingen kunnen ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekering als het gaat om het camoufleren van de roodheid of ontstekingen van de haarvaten. Denk hierbij aan de camouflage therapie en I-Peels. Ook kunnen eventuele haarvaatjes behandeld worden met de coagulatie therapie. Hierbij wordt er met wisselstroom haarvaatjes plaatselijk dicht geschroeid zodat deze niet meer zichtbaar zullen zijn in het gezicht. 


Focus op de roodheid en kalmeren van de huid voor een frisse uitstraling:  

-Camouflage therapie (45 min)  

-Signature I-peel (45 min) 

-Coagulatie therapie (30 min) 


Reinigen met ontspanning: Hierbij nemen we meer tijd voor alle onderdelen. Het reinigen van de huid en ontspanning (massage) staat hier centraal. 

-Signature facial (60 min) 


Klik hier voor het zien van de producten die geschikt zijn voor jouw huid 


Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...
Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het?...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel...