Huidverzorging

Huidverzorging


Iedereen wil een verzorgde huid! Een verzorgde huid is belangrijk. Hiermee creëer je een fris uiterlijk en zie je er gezond uit. Goede huidverzorging is het halve werk! Niet iedereen heeft dezelfde huid en is het belangrijk dat jij de juiste gezichtsproducten kiest. Of je nou een mannenhuid hebt, gevoelige huid, vette, droge of doffe huid of zelfs een babyhuid. Voor alle huidtypen en/of huidconditie is er wel gepaste gezichtsverzorging. 


Wat is huidverzorging? 

Huidverzorging zijn producten die je huid optimaal verzorgen en je huid in ‘balans’ houdt. Hierin zijn verschillende stappen en verschillende huidverzorgingsproducten van toepassing. Wij praten en geloven in een simpel stappenplan. 


- Reiniging (Deze stap is om je huid te reinigen en voor te bereiden op de dag-nacht verzorging) 

- Voeden (Voeden doe je voornamelijk s’nachts als je huid in ruststand is en om huidverbetering te creëren met een nachtverzorging) 

- Beschermen (Overdag is je huid alleen maar bezig met het zichzelf beschermen. Zoals wij en bijvoorbeeld Jetske Ultee altijd zegt: anti-rimpel dagcrème is onzin. Een hydraterende dagcrème met minimaal een spf 30 is voldoende) 


Wat is nou een goede huidverzorging?Er bestaat geen goede of slechte huidverzorging. Geen enkel product is slecht, anders zou het niet op de markt gebracht worden. Wel zit er een verschil tussen een L’oréal of Nivea huidverzorging en een product die je koopt in onze huidverzorgingswinkel of webshop. Er zijn zoveel verschillende huidverzorgingsmerken dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Het belangrijke is dat er bepaalde ingrediënten niet in jouw huidverzorging zitten om zo goed mogelijk voor je huid te zorgen. Denk hierbij aan huidverzorging zonder parabenen, parfum en andere chemische toevoegingen. Alle producten die je hier online ziet zijn met zorg uitgekozen. Hierbij kan je er vanuit gaan dat jouw huidverzorgingsroutine en huidbeeld erop vooruit gaan. Ben jij vegan? Dan zijn de producten van Squalan of Medik8 geschikt voor jouw huid. Deze behoren dan ook tot de hypoallergene huidverzorging en is dus ook uitermate geschikt voor huiden die snel op producten reageren, gevoelig zijn. 


Welke huidverzorging past bij mij? 

Een huidverzorgingsroutine en huidverzorging voor een vrouwenhuid is anders dan een huidverzorgingsroutine en huidverzorging voor de mannenhuid. Dit heeft te maken met huidstructuur, baardharen en de dikte van de huid. Daardoor kunnen mannen vaak hogere concentraties fruitzuur of retinol gebruiken op de huid. 


Vrouwenhuid 


Droge huid - Gebruik rijke en volle producten zoals (link) Vital C Hydrating Cleanser, medik8 advanced night restore en Ultimate moisturizer spf 50. Deze producten geven de huid genoeg voeding en geven een comfortabel gevoel. 


Normale huid - Deze huid heeft iets minder ‘vet’ nodig om soepel te blijven. De producten die hier geschikt voor zijn, zijn de loveli facewash, squalan moisturizer en hydrating moisturizer spf 30 


Gecombineerde huid - Olievrij is hierbij vaak belangrijk. Bepaalde gedeeltes zijn namelijk vet en zullen olievrije producten nodig hebben. Denk hierbij aan Glow mud cleanser, Vital c Hydrating serum, Matte moisturizer spf 32


Vette/acne huid - Grove poriën en glans zie je het meeste bij deze huid. Heel belangrijk is dat deze goed gehydrateerd wordt maar zonder olie! Matterende producten kunnen de huid weer in balans brengen en hierdoor zal je minder last hebben van pukkels of acne.Pore cleanse gel, Vital C water burst en matte moisturizer spf 32 van Image skincare.


Mannenhuid

Huidverzorging voor mannen moeten simpel, makkelijk en duidelijk zijn. Een simpele huidroutine is hierbij belangrijk. Hieronder zetten wij wat producten voor je klaar. Hierbij is er van elke stap 1 product nodig. 


1. Reiniging: Ormedic balancing cleanser, Pore cleanse gel en clarifying cleanser 

2. Voeden: Mattifying moisturizer, Break out defense + age repair,Vital c serum, refining moisturizer 

3. Beschermen: Matte moisturizer spf 32, hydrating moisturizer spf 30 


Welke huidverzorging bij een babyhuid 

Babyhuiden zijn teer, dun en gevoelig. Gebruik hiervoor milde producten om de huid te hydrateren en pas op met huidverzorging die parfum bevat, hier kan de huid snel op reageren. Onze babylijn ApoEm is volledig natuurlijk, vegan en 100% cruelty free. Het allerbeste voor jouw kleintje dus. 


Welke huidverzorging is goed bij huidproblemen? 

Er zijn verschillende huidproblemen. Dit kan je onzeker maken en huidverzorging speelt hierbij een belangrijke rol. Wat het huidprobleem ook is, kies je skincare met zorg, of je nou Rosacea hebt, acne, eczeem of gewoon een hele gevoelige huid. Heb jij snel roodheid in de huid zitten? Dit gaat vaak samen met een droge huid en je zult je huidverzorging hierop aan moeten passen. Dan zijn de producten zoals Calmwise cleanser en Calmwise serum van Medik8 het fijnst om jouw huid mee te behandelen en te huid te kalmeren.Acne, pukkels en puistjes hebben dan weer een andere huidverzorging nodig en deze zullen het beste behandeld kunnen worden met de Clear Cell lijn van Image Skincare of bijvoorbeeld de Clarifying Foam en SOS Spot Treatment van Medik8. 


Award winnaars 

Elk jaar is er een Beauty Award Event waar verschillende huidverzorgingsproducten getest worden, ze krijgen reviews en de beste producten krijgen een prijs. Nu hebben wij een aantal producten die zo’n Award hebben gewonnen en we zetten ze even voor je op een rijtje! 


2018: Allergie award - Squalan moisturizer

2019: Dutch Beauty award Most populair - Medik 8 Micellair mouse 


Wat voor type huid heb ik? 

Het soort huidtype hangt vaak van het vetgehalte af. Heb jij poriën die vrijwel niet zichtbaar zijn dan heb je een droge huid. Zien ze er ‘normaal’ uit en is het over het het hele gezicht hetzelfde? Dan heb je een normale huid. Als de poriën op bepaalde gedeeltes groter zijn dan op andere dan heb je een gecombineerde huid. Als deze overal duidelijk grof en zichtbaar zijn dan kan je er vanuit gaan dat je huid vet is.Wil jij het vochtgehalte bepalen? Dit kan je meten aan 2 dingen. Je kan je huid wat ‘opduwen’, als hierbij lichte craquelé lijntjes ontstaan dan heb je waarschijnlijk een vochtarme huid. Zie je deze niet ontstaan dan zal je vochtgehalte op dit gebied goed zijn. De andere methode is om jezelf af te vragen of jouw huid trekkerig aanvoelt als je onder de douche vandaan komt. Als het antwoord ja is dan heb je ook een vochtarme huid en zal je je huidverzorging aan moeten passen op huidverzorging voor een vochtarme huid. 


Kan ik mijn huid een keer laten meten?


Weet je even echt niet meer wat voor huid je hebt? Ja, dan kan je dat laten meten! Wij gebruiken voor het scannen van de huid de Observe 520 om alles in kaart te brengen om jou een passend advies te geven. Je kan hiervoor een afspraak maken via ons online boekingssysteem en kost een kwartiertje van je tijd. Na afloop zal je de foto’s in de e-mail meekrijgen. Fijn voor jou om te weten hoe jouw huid ervoor staat en wij kunnen hierdoor een beter en passend advies geven voor een gezichtsbehandeling.


Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine adertjes (spinnetjes) op mijn benen. Ik baal er best van,...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het? Waar staat BIAB voor? BIAB (staat voor Builder In A...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel of niet goed voor je huid?  Er zijn verschillende meningen...
Coagulatie
Co-a-gu-la-tie Al een paar jaar heb ik van die kleine...
BIAB Nagels - Wat Is Het En Wat Doet Het
BIAB Nagels - Wat is het en wat doet het?...
Dit is het effect van zuivel op de huid!
Wat zijn de effecten van zuivel op de huid? Is zuivel wel...